vrijdag 15 juni 2012

Turkiskas morku pyragas

   Taip, noriu papasakoti apie turkiska morku pyraga. Kepiau ji jau ne karta ir mano seimynyksciai vis praso ir praso, kad kepciau ji dazniau. Labai skanus.Tikrai labai skanus. Nesudetinga pagaminti. Parasysiu recepta. Stai jis:

SUDETIS
3 kiausiniai
Standartine stikline (200) augalinio aliejaus
Puse standartines stiklines pieno
Standartine stikline cukraus
2 standartines stiklines miltu
Kepimo milteliai
Arbatinis saukstelis cinamono
Mazas pakelis vaniles
Dvi vidutines arba viena didele morka

GAMINIMAS

Kiausinius suplakti. I suplaktus kiausinius pilti alieju ir vel plakti. Po to supilti piena ir paplakti. Sudeti cukru ir gerai viska sumaisyti. Miltus berti po truputi, kad butu lengviau maisyti tesla ir ji butu vienalyte. Kepimo miltelius uzgesinti citrinos sultimis ir sudeti i gauta tesla. Suberti cinamona ir vanile. Vel gerai viska ismaisyti. Nuluptas morkas supjaustyti mazais kubeliais ir sudeti i tesla bei sumaisyti. Stai pyragas kepimui jau paruostas.

KEPIMAS

Skarda , kurioje bus kepamas pyragas, istepti aliejumi. Paskui supilti gauta tesla. Orkaite geriausiai pries pasaunant pyraga pakaitinti. Kaitruma nustatyti ant 4 ar 3 laipsnio. kepti apie 30 ar 40 min. Bet mano patarimas toks, kad reikia patikrinti, kaip pyragas kepa, jau po 20  min, nes orkaites ne visu dujiniu plyteliu kaista vienodai. Patikrinti ar pyragas iskepes yra labai lengva. Tereikia paimti medini plona pagaliuka (pvz degtuka ar dantu krapstuka) ir ibesti i pyraga. Jei jis iskepes, tai pagaliukas bus sausas, jei pyragas dar turi kepti- pagaliukas bus aplipes tesla.


Na stai ir viskas. Linkiu gero apetito. O pyraga pavadinau turkisku, nes is vienos turkes suzinojau si recepta. Ka as zinau, gal jis visai ne turkiskas, o europietiskas. Bet tai nesvarbu. Svarbiausia, kad jis labai, laaaaaaaaabai skanus.

Geen opmerkingen: